Защо да изберете международен превоз с камиони?

Posted by admininpe
Category:

Няма значение дали сте предприемач, който едва сега започва да развива стартираща компания, или собственик на успешен бизнес. Дали продавате техника, произвеждате дрехи или различни материали и суровини. Всичко трябва да се транспортира от производството до крайния клиент или потребител. Затова можем да кажем, че транспортът винаги е необходимост и избирането на правилния вид може да се отрази на цената на продуктите.

Несъмнено международният транспорт с камиони е не само най-популярният, но и предпочитаният начин за превоз на различни стоки. Той предлага бързи и гъвкави маршрути между различни страни в Европа. Затова повече от 70% от стоките се транспортират именно с камиони.

Какви са прогнозите на експертите?

Транспортната индустрия и до днес продължава да се развива с пълна сколост. Само през 2017 година, приходите, генернирани от товарните превози с камиони в САЩ, са по-високи от брутния вътрешен продукт на над 150 държави.

Не е тайна, че не само компаниите в промишлеността са зависими от превоза с камиони. От логистични услуги се нуждаят почти всички – от технологичните компании до магазините за търговия на дребно, хранителните вериги и дори малките квартални магазинчета. Затова можем да кажем, че превозът с камиони е от съществено значение за почти всеки бизнес.

За това свидетелстват и последните проучавния от 2022 година. Според тях, с камиони са превозени в Европа над 10.8 милиарда тона товари. Тенденциите сочат, че и през следващите години индустрията ще продължава да се разширява. Причините са, че компаниите не само не спират да предлагат своите услуги на производителите и търговците, но и се засилва търсенето от страна на клиентите на изгодни договорни условия.

Все повече фирми избират да притежават свой собствен автопарк, което им позволява да изградят собствена транспортна мрежа. Това допълнително увеличава тяхната конкурентно- способност, като им дава възможност да предлагат още по-добри условия и време за превоза.

Икономистите прогнозират, че количеството на общия товарен тонаж ще нарасне до 20,6 милиарда тона до 2030 година, което е 25% увеличение. Приходите от международните превози с камиони ще нараснат с над 50%. Очакват се и приемането на повече международни регулации за регулиране на емисиите, което би довело до ново повишаване на горивата. Несъмнено, това би довело до леко повишаване и на цените на превозите.

Въпреки това, експертите от индустрията изчисляват, че до или преди 2030 г. приходите от транспорт с камиони ще достигнат над 1 трилион долара само в САЩ.

Защо Ви препоръчваме логистиката с камиони?

В предните статии в нашия блог направихме сравнение между транспорта с камиони и другите видове транспорт. Основната полза от използването на този вид транспорт е фактът, че камионът може да стигне от точка А до точка Б по-бързо от всеки друг тип превозно средство.

Причината е проста – спедиторските и транспортни компании имат дългогодишен опит в изготвяне на графици за транспорт и познават много добре пътната мрежа. Това им позволява да изберат най-краткия маршрут и да планират графика по най-добрия начин.

С транспорта с камион е възможно товарите да пристигнат в определен ден и час.

Освен това, камионите са здрави и надеждни и могат лесно да се движат по всички пътища, независимо от метеорологичните условия, включително сняг. За малки товари,този вид транспорт е много рентабилен, независимо от разстоянието. Опитните шофьори допълнително ускоряват целия процес. GPS проследяването означава, че транспортната компания може да следи пътя на камиона и да контролира изпълняването на договорните условия.

Като експерти с дългогодишен опит в логистиката, ние препоръчваме този метод за транспорт, защото:

  • Предоставя услуга от врата до врата – това е първото и най-важно нещо на този вид транспорт. Той предоставя услуги от врата до врата на всеки, който желае да получи стоките и услугите на прага си. Индустриите за товарни превози се възползват много от тези услуги. Така те не трябва да мислят как да транспортират стоките си до офиса на превозвача, защото вместо това той идва до тяхната „врата” и само трябва да се погрижат за натоварването на стоките.
  • По-бърза доставка – камионите обикновено могат да поддържат по-големи скорости от другите средства за превоз като влакове или кораби. Това ги прави подходящи за бързи доставки, особено на по-дълги разстояния. Разбира се, това зависи и от качеството и особеностите на пътя.
  • Гъвкави маршрути – няма значение дали на пътя е станал инцидент или е затворен заради лошо време. Пътната мрежа може да предложи различни алтернативни маршрути, което прави транспорта с камион изключително гъвкав. Може да достигне до почти всяка точка, включително до отдалечени места.
  • Различен капацитет – камионите са добър избор, независимо от размера и количеството на товарите, които искате да изпратите. Всяка транспортна фирма разполага с транспортни средства с различни размери. Това й позволява да избере подходящия камион за Вашите стоки и да Ви предложи най-доброто обслужване.
  • Непредвидените забавяния не са проблем – камионите могат да променят маршрута си по време на пътуването, за да избегнат непредвидени пречки, като трафик, затруднения или природни бедствия. Това позволява оптимизиране на времето за доставка и е възможно да се изпълни графика и да се пристигне без закъснение. Докато при водния и железопътен транспорт, всяко забавяне удължава времето за транспортиране.
  • Изгодна цена – в зависимост от дължината на маршрута и вида на превозваните товари, можете да получите изгодни договорни условия. Ние, от INPE транспорт, сме специализирани в доставката на комплексни товари.

Международните превози с камион безопасни ли са?

Много товародатели се притесняват за безопасността на своите стоки, когато избират най-подходящия метод за транспорт. Тук е важно да се доверите на надеждна транспортна компания с дългогодишен опит, която има правилна организация.

Истината е, че шофьорите на камиони се сблъскват с множество проблеми с безопасността всеки път, когато тръгват на път. Има неща, които са извън техния контрол като поведението на другите участници в движението, метеорологичните условия и състоянието на пътя.

Затова ние, от INPE Transport,работим с професионални шофьори, които имат дългогодишен опит в транспортирането на стоки в Западна Европа. Концентрация, умение и отговорност – това са качествата, които притежават всички наши служители. Благодарение и на специалното обучение, което са преминали, те реагират адекватно при възникване на различни ситуации на пътя.

Допълнително обръщаме внимание на нашите GPS устройства и изправност на камионите ни. Те притежават всички необходими документи и са преминали техническите прегледи.

За да избегнем рисковете, Ви обръщаме специално внимание при товаренето на Вашите товари в камионите ни. Това е най-рисковият момент, който може да повреди стоките Ви. Нашата цел е да предотвратим претоварване на ремаркето и да Ви осигурим най-доброто качество на обслужването.

Другият момент, на който обръщаме специално внимание, е правилното закрепване на товара. Необезопасеният товар може да доведе до нараняване, проблеми с превозното средство или други щети. Винаги помагаме и асистираме при товаренето, за да са спазени всички норми, разпоредби и правила за товарене.

По този начин гарантираме безопасността на Вашите товари по време на международен превоз.

Как можем да Ви помогнем?

Свържете се с нашите сътрудници на телефон: +359 888 70 10 70 и ще получите професионална консултация или съвет.

Вашият коментар

12 − 2 =