Какво трябва да знаете за транспортиране на товари с камиони?

транспортиране с камиони

Съдържание


В миналото транспортирането на товари от едно населено място до друго е било сложно начинание, зависещо не само от животинска и човешка сила, но и от проходимостта на пътищата. Много често местностите са били непроходими или се е налагало да се минава по непознати пътеки, за да достигнат стоките до местопредназначението си. Пътищата са били твърде дълги и непредвидими, а транспортът понякога отнемал от седмица до половин година.

Днес собствениците на товари не са изправени пред такива проблеми. Те могат да избират между различни видове транспорт – железопътен, въздушен, морски и шосеен. Това им дава възможност да подберат внимателно транспортната фирма и да съобразят вида на транспортното средство с особеностите на стоките си.

Например за бързо развалящи се стоки със специален температурен режим железопътният транспорт не е подходящ вариант. Тези продукти се нуждаят от хладилни инсталации, за да не се развалят.

Несъмнено международният транспорт с камиони се отличава със своята гъвкавост и разнообразни възможности за избор на маршрути. В тази статия ще Ви запознаем с някои от най-важните му особености.

Какви са предимствата на транспортиране на товари с камиони?

Предоставя услуга от врата до врата.

Няма значение дали искате товарите Ви да бъдат транспортирани до склад, хале, магазин или гараж на жилищна сграда. Предимство на камионите е, че могат да използват създадената шосейна мрежа и не се ограничават като железопътния транспорт с определени маршрути. Те притежават голяма гъвкавост, което им дава възможност да достигнат до всяка точка.

Изгодни и достъпни цени на услугата.

Без съмнение въздушният транспорт е най-бързия и скъп начин за превоз на товари. За съжаление той има и най-много изисквания относно пакетирането, етикирането и допустимите размери на пратките. Това го прави непрактичен за хора, които имат големи количества стоки.

От друга страна камионите са перфектни за международни превози на товари. При тях цената на превоза зависи от няколко фактора – размер и тегло на пратката, местоназначение, начална и крайна точка на транспортиране, нуждае ли се от специален режим и манипулации при разтоварване.

Бърза и надеждна доставка.

Морският и въздушният транспорт са силно зависими от метеорологичните условия. При тях, ако времето е лошо, се получават непредвидени забавяния и големи закъснения.

За разлика от тях камионите могат да се движат във всякакви условия. Дори определени отсечки от пътя да са затворени или има инцидент на пътя, камионът лесно може да ги заобиколи. Промяната на маршрута в движение ще позволи на шофьора да спази предварително договорените условия и график.

Защо да изберете транспортна фирма INPE Transport?

Ние имаме дългогодишен опит в спедицията и международния транспорт с камиони на товари с различни габарити. Изградили сме надеждна система за доставки и разполагаме със собствен автопарк от 30 камиона.

С нашия екип ще Ви съдействаме с превоз на товари от Гърция и България до Западна Европа – Германия, Белгия, Нидерландия, Дания, Швеция и Полша.

Всички наши превозни средства са оборудвани с най-модерните GPS системи за проследяване и можем да Ви информираме своевременно за положението на Вашите стоки.

Доверете се на професионалистите в бранша! Свържете се с нас още ДНЕС на имейл:order.inpe@gmail.com или телефон: +359 888 70 10 70. Нашите сътрудници с удоволствие ще Ви предложат изгодни условия и най-добрия маршрут за Вашите стоки.

 

Вашият коментар

3 − 1 =