Транспортиране на товари с камион Vs железопътен транспорт

Транспортиране на товари с камион Vs железопътен транспорт
Доставка с камион или с железопътен транспорт? Това е въпрос, който много хора си задават, преди да се свържат със спедиторска фирма. Доставката е важна част от всеки бизнес и за някои компании може да бъде трудно да изберат между двата вида транспорт. 

Разбира се, много собственици на бизнеси се опитват да спестят максимално от разходите за транспорт, за да могат да предложат продуктите си на по-добра цена. Но дали това е правилното решение? 

В тази статия ще разгледаме двата вида транспорт и ще Ви запознаем с техните предимства и недостатъци. Така ще можете да вземете информирано решение и да изберете подходящия вид транспорт.

Какво трябва да знаете за двата вида транспорт? 

Много хора определят доставката с железопътен транспорт като по-безопасен и сигурен. И това наистина е така! По жп линиите е почти невъзможно да се случат пътни инциденти и рядко има сериозни злополуки с влакове. За сметка на това не трябва да забравяте, че линиите имат ограничен достъп. Това би било проблем при товаренето и натоварването на продуктите. Освен това, имате и по-малко разнообразие от маршрути. 

Доставката с камион Ви предлага разнообразие не само в избирането на маршрути, но и в транспортното средство. В зависимост от транспортната фирма и нейния автопарк, тя разполага с камиони с различна вместимост. Това Ви дава възможност да изберете точното превозно средство за Вашите товари. 

Какви са предимствата на жп транспорта? 

  • Железопътните линии имат достъп до почти всички зони по техните маршрути. 
  • Доставката с товарни влакове е по-бърза и безопасна. 
  • Доставката с жп. транспорт има по-ниски транспортни разходи.
  • Можете да изпратите товари с различна големина.

Какви са предимствата на транспортирането на товари с камион? 

  • Транспортът с камион може да предложи гъвкави маршрути. При възникване на непредвидима ситуация като инцидент или затваряне на пътя, камионът ще мине по алтернативен път. Така няма да се получи голямо забавяне и ще се изпълнят сроковете.
  • Камионът Ви дава повече опции за избор на транспортно средство, съобразено с разстоянието, вида на товара и особеностите за товарене и разтоварване. 
  • При камионите няма нужда да се пътува с празно ремарке, за разлика от жп вагоните след разтоварване на товара. 
  • Камионите могат да доставят товарите Ви до всяка една точка на местопредназначението му, без значение дали е склад или жилищна сграда. 
  • Спедиторските фирми осъществяват по-голям контрол върху изпълнението на графика и договорните условия. 

Какво Ви препоръчваме? 

Знаем, че да решите дали да превозите товарите си с камион или жп. транспорт е трудно. Надяваме се споделената информация да Ви е помогнала да научите малко повече и за двата вида транспорт. Не забравяйте, че видът на товара Ви е от решаващо значение както за спецификата на превоза, така и за крайната цена. 

Не се колебайте да се свържете с нашите консултанти на имейл: order.inpe@gmail.com или телефон: +359 888 70 10 70. Те с удоволствие ще отговорят на възникналите въпроси и ще Ви помогнат да вземете подходящо и информирано решение за Вашите товари.

Вашият коментар

11 − 3 =